Installatiehandleiding draadloos & bekabeld camerasysteem

Gefeliciteerd met de aanschaf van uw draadloze of bekabelde camerasysteem van Nexcam! Wij heten u van harte welkom op ons helpcentrum. Hier kunt u antwoord vinden op al uw vragen. Komt u er toch niet helemaal uit of staat uw vraag er niet tussen? U kunt hier uw vraag indienen of hier contact met ons opnemen.

Uw camerasysteem is volledig voorgeprogrammeerd. U hoeft in feite alleen de stekkers op de juiste manier met elkaar te verbinden en het systeem werkt direct.

Laten we van start gaan met de installatie. De gehele installatie bestaat uit 6 eevoudige stappen.

Stap 1: Controleer of alle goederen meegeleverd zijn. #

 • Een bekabeld systeem bestaat uit een opnamerecorder, het aantal bestelde camera’s en 20 meter kabel per camera en de overige kabels.
 • Een draadloos systeem bestaat uit een opnamerecorder met powerline adapter, het aantal bestelde camera’s met powerline adapters en voedingen, 10 meter kabel per camera, 0,25 cm kabel per camera en de overige kabels.

Stap 2: Aansluiten #

Alle producten zijn volledig voorgeprogrammeerd en getest. Bij het correct aansluiten van de camera’s moeten deze direct werken. Sluit het systeem aan op de volgende manier:

Bekabeld Systeem:

 1. Verbind de muis met de recorder in de USB 2.0 aansluiting.
 2. Verbind de meegeleverde HDMI kabel met de HDMI uitgang en met uw televisie of monitor.
 3. Verbind de camera’s met de PoE uitgangen. Begin hiermee met uitgang 1.
 4. Verbind de bijgeleverde witte netwerkkabel met de router. (De recorder heeft verbinding nodig met uw router om op afstand mee te kijken via de app of computersoftware. Dit is optioneel.)
 5. Verbind de voeding met de recorder en steek deze in het stopcontact.

Draadloos Systeem:

 1. Verbind de muis met de recorder in de USB 2.0 aansluiting.
 2. Verbind de meegeleverde HDMI kabel met de HDMI uitgang en met uw televisie of monitor.
 3. Verbind de witte powerline adapter met het stopcontact en verbind de meegeleverde kabel van 2 meter vervolgens met “PoE uitgang 1” op de recorder.
 4. Verbind de bijgeleverde witte netwerkkabel met de router en de recorder. (De recorder heeft verbinding nodig met uw router om op afstand mee te kijken via de app of computersoftware. Dit is optioneel.)
 5. Verbind de voeding met de recorder en steek deze in het stopcontact.
 6. Verbind een andere witte powerline adapter in een stopcontact bij de camera.
 7. Gebruik de mini netwerkkabel om deze te overbruggen in de zwarte voeding. Steek de kleine kabel in “Data In”.
 8. Verbind de langere netwerkkabel met de “Data & power Out” op de zwarte voeding en steek het andere eind direct in de camera.
 9. Herhaal dit voor het aantal camera’s van uw systeem.
 10. Controleer of op alle powerline adapters alle drie de lampjes branden. Dit bevestigd de verbinding.

Stap 3: Verbinding controleren #

Gebruik de muis om in te loggen op de recorder. Het standaard wachtwoord van de recorder is “nexcam12345”. Alle camera’s zouden nu op de recorder moeten verschijnen. Verschijnen 1 of meerdere camera’s niet? Mail ons op [email protected] en we plannen een moment in voor ondersteuning op afstand.

Stap 4: Camera’s monteren #

Voor de montage hebben wij aparte handleidingen gemaakt. Kies uit de handleiding voor uw camera;

Stap 5: Mobiele app koppelen #

Voor het koppelen van de mobiele app hebben wij aparte handleidingen gemaakt. Let op: Wilt u enkel gebruik maken van de computer software? Dan dient u eerst de mobiele app te installeren. U zult hetzelfde account gebruiken om in te loggen in de app en in de computersoftware.

Stap 6: Computer koppelen #

Voor het koppelen van de computersoftware hebben wij aparte handleidingen gemaakt. Let op: Wilt u enkel gebruik maken van de computer software? Dan dient u eerst de mobiele app te installeren. U zult hetzelfde account gebruiken om in te loggen in de app en in de computersoftware.

Afsluiting #

Gefeliciteerd! U heeft uw camerasysteem succesvol geïnstalleerd! Tijdens deze handleiding hebben wij de informatie beperkt tot de installatie. Wilt u meer informatie over de werking van uw systeem, zoals het terugkijken van beelden, veranderen van de naam van de camera, ect? Bekijk dan onze handleidingen via support.nexcam.nl.

Bent u er toch niet helemaal uitgekomen? Neem dan contact met ons op en wij zullen u verder helpen.

Was dit artikel nuttig?

Andere artikelen in deze categorie: